Viziteaza Site Art Boutique Central

Art Boutique Central Targu jiu, cazare lux. 120 lei/noapte, 100 metrii centru pietonal. Camere Duble. Apartament LUX, 10 metrii Operele lui Brancusi.

Locatia este amplasata intr-o zona ultracentrala
Multe puncte turistice de vizitate, locatie buna si o cazare cat mai placuta
http://artboutiquecentral.ro

Art Boutique Central prezinta o scurta istorie:

Municipiul Târgu Jiu și-a luat numele de la vijeliosul râu Jiu de care este străbătut de la nord la sud și care, în decursul timpului, și-a mutat albia de la Dealul Prejbei înspre apus, formând trei terase care constituie teritoriul de azi al localității. Înainte de cucerirea Daciei de către romani, localitatea era un sat aflat pe un teritoriu cu insule și păduri, situate între cursurile Jiului, Hodinăului, Voivodiciului, Putnei și Paschiei. El oferea astfel un bun adăpost locuitorilor, pe care îi apăra împotriva năvălirilor din afară.

Aici se intersectau importante drumuri comerciale care făceau legătura între Dunăre, Drobeta Turnu-Severin și Transilvania cu un centru roman de pe Olt. În preajma sa staționau cohorte romane, încartiruite în așezări fortificate. În timpul războaielor de cucerire a Daciei, o parte din armata romană, conform mărturiilor istorice, a trecut prin localitate. Eruditul om de cultură gorjean Alexandru Ștefulescu susține într-o lucrare a sa despre Târgu Jiu, că în vremea romanilor localitatea era un vicus, o stațiune comercială. Săpăturile efectuate pentru construirea liniei ferate Târgu Jiu – Rovinari au scos la iveală în partea de sud-est a orașului un mozaic, țiglă și cărămizi romane, precum și ceramică asemănătoare celei descoperite în apropierea castrului roman de la Bumbești-Jiu.

Art Boutique Central Targu jiu, cazare lux. 120 lei/noapte, 100 metrii centru pietonal. Camere Duble. Apartament LUX, 10 metrii Operele lui Brancusi. Dispunem de 2 camere cu balcon, vedere spre parc. 1 apartament lux, vedere spre parc, plus alte 2 camere fara balcon la 110 lei!